Jaktradion

Radion gör jakten säkrare, enklare och roligare. Dessutom fungerar en radio även där det inte finns täckning för mobiltelefoner. Innan du köper en radio är det bäst att kolla med en erfaren jägare vad som är bra.
 
Första tipset: köp ingen radio just precis nu. Digitala radior är påväg ut på marknaden, så vänta något år tills de har kommit på allvar. En digital radio har mycket mindre brus men fungerar ändå tillsammans med jaktkamraternas analoga (äldre) modeller. Den fungerar lite som en mobiltelefon, men när det inte finns täckning så går den över till att fungera som en traditionell radio. Med en äldre radio kan du ställa in pilotton så du inte hör vad folk utanför tonen säger. Problemet är att det ändå blir störningar när någon utanför pratar, även om du inte hör vad de säger. Med en digital radio slipper du alla dessa störningar.
 
Nästa tips: Fundera på hur din jaktmark ser ut. De två varianterna av radio man kan köpa i Sverige är 31 MHz eller 155 MHz. 31 har kortare räckvidd men är starkare så den är bra vid berg och tät skog. 155 är betydligt mer vanlig och allround. Den är lite svagare men har mycket längre räckvidd. Så för de flesta är det bäst att köpa en radio på 155 MHz.
 
Till vänster Zodiac EasyHunt II. Till höger Icom ProHunt D60.
 
Vanliga märken är Albecom, Zodiac och Lafayette, priset ligger ofta runt 2000 kr men satsa på det allra senaste tekniskt sett, utvecklingen går snabbt. Vill man ha en digital radio är det Icom ProHunt som gäller, antingen D60 eller D30. Här är priset betydligt högre, D60 ligger på minst 6200 kr. Icom ProHunt hittar du till ett bra pris på Active Outfit. Vill du köpa en traditionell analog radio så har Jakt.se flera olika märken att välja på. Proffsmagasinet har massor med Zodiac-radior att välja på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0