Teori 5 -fällor och eftersök

Idag hade vi genomgång om fällor, levandefångstfällor och ihjälfällor, vad det finns för regler kring fällor och så tittade vi på några olika sorter. Fick lära mig att sånadär musfällor där musen springer uppför en liten ramp som vippar ner den i en hink vatten är olagliga. Musen drunknar ju, inte speciellt trevlig död. Här har vi en annan olaglig fälla:
 
 
Björnsaxen! Lagom skönt att fastna med foten i den. Alla sorters fällor ska alltså godkännas av Naturvårdsverket innan de får användas, så att inte djuret lider. Det och mycket annat fick vi lära oss. Dessutom hade vår handledare med sig ett par av sina egna fällor som han visade hur man gillrade.
 
 
Sedan gick vi vidare till eftersök, hur man ska bete sig om man råkar göra en skadskjutning. Man ska bland annat stanna kvar på sitt pass, kontakta jaktledaren och lägga på minnet hur djuret tecknade (hur det betedde sig när det träffades) och vart det försvann. Sedan väntar man in jaktledaren och eftersökshunden innan man startar eftersöket. Vi fick även se på film om hur man tränar upp eftersökshundar. Det där med eftersök kommer vi gå in på närmare senare här i bloggen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0