Kurslitteraturen

Det finns två olika alternativ som de flesta studiecirklar för jägarexamen använder sig av. Det ena är Svenska Jägareförbundets "Jägarboxen", en samling böcker med faktabok, studievägledning med övningar, och en lagbok. Det är det vanligaste alternativet och troligtvis de böckerna du använder om du läser hos Studieförbundet.
 
 
Andra studiecirklar använder sig av Jägarnas Riksförbunds material, som består av en teoribok, en studievägledning och dessutom en dvd med filmmaterial. Om man vill läsa sin jägarexamen med Jägarnas riksförbund ska man söka sig till Studieförbundet Vuxenskolan, som finns på många orter runt om i Sverige.
 
 
Kurslitteraturen brukar du få i samband med att din kurs startar, det räknas ofta in i priset för kursen. Du behöver alltså inte köpa böcker på egen hand om du läser hos Studiefrämjandet eller Studieförbundet Vuxenskolan. Om du däremot har startat studiecirkeln privat och läser på egen hand så behöver ni troligen köpa materialet själva.
Är du osäker på om du kommer få med böckerna så fråga handledaren i gruppen!
 
Kurslitteraturen har ungefär samma innehåll oavsett vilket förbund som ger ut den, så du har lika stor chans att klara teoriprovet vad du än väljer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0