Teori 3 -jaktformer

Vi började lektionen med att vår lärare Assar visade oss vilken utrustning som är bra att alltid ha i ryggsäcken, det var skoj. Ungefär som när man var liten och jultomten tog upp en ny present ur säcken, överraskning varje gång!
Det var inte lite grejer minsann, här har ni några av sakerna och längre fram kommer vi lägga upp fler inlägg om det.
 
 
Efter det gick vi igenom läxan, som handlade om olika jaktformer. Vi fick lära oss bland annat vad pürschjakt och uppflogsjakt är, vad som skiljer vaktjakt från vakjakt, åtel från utfordringsplats, lämpliga vapen och hundar, vilket vilt man jagar i olika jaktformer och en hel massa andra saker.
 
Sist såg vi på film vilket kändes lyxigt värre, precis som i skolan när man får se på en film om året ungefär. Det var ett avsnitt av ett jaktprogram som heter Dianas stigar, som följde en jägare ute i skogen. Han var man. Kameramannen var också man. Varför var namnet Diana med? Det har stått i läroboken också ett par gånger. Tål att tänkas på.
Jägaren sköt rådjur, vildsvin och mufflon. Hahaha, mufflon, vad är det för konstigt djur tänkte jag. Måste ha hört fel eller så är jag bara oallmänbildad. Det var tydligen ett ganska sällsynt skogsfår med bakåtböjda horn. Varje dag lär man sig något nytt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0