Vart börjar man?

 
Om man är intresserad av att ta jägarexamen kan det vara lite klurigt att veta vart man ska vända sig. Vissa ordnar sina kurser privat, andra åker på snabbkurser över en helg. Men det vanligaste är att man går jägarskolan via Studiefrämjandet, då är det Svenska Jägareförbundets material man använder.
 
Studiefrämjandet finns på många orter runt i om i landet, och för att få reda på när deras nästa kurs börjar kan man gå in på deras hemsida www.studieframjandet.se och välja sin kommun. Om du sedan trycker på "kontakt" allra längst upp till höger, så får du fram telefonnummer och mailadress till Studiefrämjandet på din ort. Ring och fråga om de startar någon jägarskola snart!
 
Annars finns kursen på Studieförbundet Vuxenskolan (SV), och då läser man via Jägarnas Riksförbund. Även SV finns på många olika orter så det är bara att gå in på deras hemsida http://www.sv.se/sv/ och kolla runt.
 
Om du känner någon som är väldigt insatt i jakt och kanske tidigare har undervisat i det så kan du och några kompisar starta en egen studiecirkel där ni läser i er egen takt, och kanske får ner priset lite på utbildningen.
 
Ett annat alternativ är att åka på intensivkurser som oftast hålls på gods på olika ställen i landet. Det kostar några tusenlappar extra, men då inkluderas mat och logi i priset och man får gjort kursen över en helg. Passar de som har dåligt med tid och ett bra läshuvud, eftersom det är mycket eget arbete före och efter.
 
Om man hellre lägger upp arbetet själv och gärna pluggar hemma kanske en webbkurs passar bättre. Här kommer en länk till Jägareförbundets variant.
http://www.e-jakt.jagareforbundet.se/e-jakt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0