Hur går teoriprovet till?

När man kommer till stället där man skriver sitt prov (i vårt fall Studiefrämjandets lokal) så börjar man med att skriva in sig. Man måste se till att komma ett tag innan provet börjar, annars blir det försenat och det är aldrig kul för någon. Man visar upp sitt leg för en av provledarna, som skriver in namn, personnummer och telefonnummer på ett intyg. Så får man betala 200 kronor i provavgift.
 
Efter det är det bara att vänta på att alla är inskrivna och klockan är slagen, då kommer provledarna och delar ut proven, det är tre olika så man inte kan sitta och smygkika på den som är närmast. Frågorna är ändå inte samma, så det är ju lite bortkastat. När ledarna säger till så är det bara att sätta igång, och då har man en timme på sig att fylla i 70 frågor. Det är fyra alternativ på varje fråga och man kryssar i ett av dem med bläckpenna. För att bli godkänd måste man få 60 rätt.
 
När man känner sig färdig med provet går man och lämnar in det till provledarna, så blir det kaffepaus där man får vänta på att ledarna rättar proven. Vi fick vänta drygt 20 minuter. Sen går man och sätter sig igen, får tillbaka sitt provhäfte, och om det ligger ett jägarbevis i så är man godkänd. Då är det bara att klappa sig själv på axeln och gå hem och fira!
 
Men om man inte blir godkänd då? Ja, då är det bara att göra omprov. Man kan välja lite själv när man vill ha det, men det bör gå några veckor mellan tillfällena så man hinner plugga in det man inte kan. Då gör man om samma procedur en gång till, och även den här gången kostar det 200 kronor. Så har man det snålt med pengar är det bara att plugga som en tokdåre till första provet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0