Jackor

Vad man ska ha på överkroppen när man jagar kan man diskutera länge. Det beror väldigt mycket på vädret. Är det kallt så är en underställströja eller bara en långärmad tröja bra att grunda med. Är det varmt ute så kanske det räcker med till exempel en flanellskjorta. Regnar det så är givetvis en regnjacka bästa alternativet, och jagar du i snötäckt landskap finns det vita kamouflageöverdrag, det är som en tunn jacka man knäpper på utanpå sin vanliga jacka. Eller om man jagar mycket i snö, på fjället till exempel, så är en vit jacka ett bra alternativ. Men för standardjägaren som tillbringar största delen av tiden i vanlig svensk skog på hösten och vintern är en grön/brun jacka bäst. Det finns olika tjocklekar och olika material. Gore-tex är en bra grej om man vill ha en vind- och vattentät jacka.

Kamouflagejacka, perfekt vid smygjakt och sträckjakt. Flanellskjorta från Pinewood. Väst från Swedteam. Jacka från Fjällräven. Alla produkter kommer från Kjells Vapen i Götene.
 

Men även här är det väldigt viktigt: inget prassel! Ha en tyst dragkedja och knappar på fickorna, inga kardborreband som låter när man öppnar fickorna. Tro mig, när man sitter där i en knäpptyst skog så hade man lika gärna kunnat starta en motorsåg, så högt känns det som de där kardborrebanden låter. Många och stora fickor är definitivt en fördel, eftersom man fyller dem med allt från radio till ammunition.

 

Precis som bland byxor har Chevalier, Swedteam och Härkila bra men lite dyrare jackor, västar och skjortor. Vill man satsa på billigare plagg har Engelsons ett ganska brett utbud, men kika in på Biltema om det är något riktigt basic du letar efter. I skrivande stund har Racerback rea på sina jackor från Pinewood, de ligger runt 1000 kronor vilket är ett riktigt bra pris. Forndalens.se säljer kläder från både Härkila och Seeland som är värda att ta en titt på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0