På händerna

Att hålla händerna varma när man sitter på pass är viktigt. Det kan kännas ganska besvärligt att avfyra ett skott om fingrarna är helt bortdomnade och stela av kylan. Det finns olika sorters vantar, men om man har ett par tunna fingervantar så kan fingret få plats vid avtryckaren utan att man behöver ta av sig vanten.
Annars värmer så klart ett par riktigt tjocka handskar eller tumvantar mycket mer. Det finns en variant av tumvantar där man kan fälla ner själva "fingerdelen" så att fingrarna är fria medan resten av handen fortfarande har vanten på sig, ibland kallas de för torgvantar. Då behöver man inte ta av dem när man ska skjuta.
På de flesta handskar/vantar som är anpassade för jakt finns det ett förstärkt grepp över handflatan, vilket både ger bättre grepp när man använder händerna, och bättre hållbarhet.
 
Till vänster torgvantar i fleece från Granngården (149 kr), till höger hanskar från Swedteam. De övre hittar du här och de undre här.
 
Priset på bra vantar eller handskar ligger från 100 upp till ca 600 kronor, allt beror på hur god kvalitet man vill ha och till vilket ändamål man ska ha vantarna.
Swedteam ett brett utbud med rimliga priser på handskar. Härkila och Chevalier ligger lite dyrare, medan man på Engelsons hittar billigare varianter. Just vantar finns det ofta en del att välja på i din lokala friluftsaffär, speciellt på ställen som Granngården

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0