På huvudet

Vad man sätter på sig på huvudet beror givetvis helt på vad det är för väder ute. Är det kallt så är det en bra pälsmössa som gäller, gärna i pilotmodell så man kan fälla ner öronlapparna och hålla värmen ännu bättre. Regnar det så är en sydväst en riktigt bra grej (se bild nedan), eller så kanske det räcker att fälla upp luvan på regnjackan. Är vädret helt okej så är en keps, tunnare mössa eller hatt säkraste kortet. Men något som är mycket viktigt är att på mössan/kepsen ska man ha en signalfärg, som ett band i lysande orange eller gult. Helt enkelt för att det är säkrare, man syns bättre i skogen.
 
Till vänster pilotmössa från Swedteam. I mitten kepsar från Axel Spets & co i Falköping (Red Canyon-keps 59 kronor). Till höger sydväst från Swedteam.
 
Karlssons Jakt säljs det hattar och mössor från flera olika märken, som Härkila, Swedteam och Pinewood. Med andra ord finns det olika prisklasser att välja på. Torsbo Handels har ett stort utbud av kepsar från Swedteam med rimliga priser. Om du är på jakt efter en vanlig pilotmössa så kan du hitta den lite varstans, den måste inte vara anpassad för jakt. Det viktiga är att den är varm, tålig och gärna i en mörk nyans, eller vit om du jagar i snö. Kolla på din närmaste friluftsaffär. Och glöm inte signalbandet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0