Finns det speciella kläder för tjejer?

Svaret är ja, men utbudet är låååångt ifrån lika stort som för män. Det fungerar att använda herrstorlekarna, men passformen blir inte lika bra. Och om man råkar vara en ganska liten tjej, ja då är även de minsta herrstorlekarna på gränsen till för stora.
 
Stövlar, vantar och mössa är det ju självklart ingen diskussion om, där finns ingen könsindelning. Underställ måste inte vara anpassat speciellt för jakt, så det är ganska lätt att hitta på diverse friluftsaffärer.
 
Däremot skjortor, västar, byxor och jackor är det faktiskt stor skillnad på. Jaktkläder kostar mycket pengar, och då vill man att det ska sitta som en smäck.
 
Till vänster: Alba jacka från Härkila. Överst till höger: Vilt trousers från Fjällräven.
Nederst till höger: Warwick lady coat från Chevalier.
 
Åker man till de större jaktbutikerna som finns runt om i landet så brukar de ha ett hyfsat utbud för damer, även om herravdelningen är bra mycket större. Fördelen där är att man kan ofta prova kläderna så de sitter riktigt bra. Naturkompaniet har snygga jaktkläder från Fjällräven varav vissa jackor och byxor är för kvinnor, och de har även butiker runt om i landet. Jaktia har en liten avdelning damkläder, med märken som Chevalier, Härkila och Swedteam. Jägarbutiken har bra kläder för "jägarinnor" på sin sida. Engelsons har ett riktigt bra och billigt utbud av speciellt byxor men även jackor.
Butiken Nordankyrka har lagt fokus på just damkläder på sin sida, och de har även en butik i Viby!

Kommentarer
Postat av: Karin Bergsten

Har nästan bara dammodeller på jaktkläder i min butik, mest i den riktiga www. nordankyrka.se . Men mer och mer tjejigt ramlar in i webutiken. Välkomna till Viby eller på nätet.

Svar: Det är ju perfekt! Vi lägger till en länk till din butik, roligt med fokus på just damkläder!
jaktnewbie.blogg.se

2013-04-11 @ 15:32:23
URL: http://nordankyrka.shop/textalk.se
Postat av: Karin Bergsten

Så är adresssen på nätet.

2013-04-11 @ 15:34:58
URL: http://nordankyrka.shop.textalk.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0